A Legjobbakért

A Legjobbakért

Soha ne add lejjebb!

2018. november 16. - Gilányi Attila

Avagy 5 ok, amiért érdemes mindig kiállni az elveid és elvárásaid mellett

Sokszor az a benyomásunk, hogy az üzleti életben csak akkor jutunk előre, ha elfelejtjük az elveinket és az érzelmeinket... mert ha nem így teszünk, minket fognak eltaposni és bedarálni. Az elv szó hallatán sokaknak már csak egy gúnyos félmosoly jelenik meg a szája szélén. Annyi ember adta már fel magát és az elveit egy-egy anyagi cél, vagy munkahelyi előrejutás érdekében. Pontosan ők azok, akik minél jobban igyekeznek elhitetni veled (és nem kevésbé önmagukkal), hogy jól döntöttek, mert szerintük az anyagi előrehaladás igenis az egyetlen lehetséges cél, és sajnos ez mindenféle „lényegtelen apróságok” tiszteletben tartása mellett nem lehetséges.

Az igazság ezzel szemben az, hogy igazán csak az fog előrevinni az életben, ha kiállsz a valódi értékeid mellett és követed a belső indíttatásodat.

Akkor is, amikor be akarnak darálni, akkor is, ha egy időre be kell hódolnod, vagy el kell engedned valamit. Lehet, hogy még nem tartasz ott az életedben, ahol szeretnél, de ha belül hű maradsz magadhoz, és tudod merre tartasz, oda fogsz érni.

kep1.png  

Szóval miért is érdemes hűnek maradnunk az elveinkhez és elvárásainkhoz?

 

  1. Magadat tiszteled meg vele

Azért cselekszel a belső indíttatásaid szerint, mert megteheted és mert tartod magad annyira, hogy megérdemled. Azt pedig már rég megtanultuk, hogy a világ is úgy fog felénk viszonyulni, ahogyan mi viszonyulunk magunk felé. Respect yourself!

 

  1. Időt nyersz vele

Ha tudod ki vagy és merre tartasz, nem fogsz leragadni fölösleges dolgokon.Tudod, hogy mi (és ki) a fontos az életedben, és arra koncetrálsz. Ezzel rengeteg időt megspórolsz magadnak és a környezetednek. Ezen kívül könnyebben megtalálod a helyes irányt, így kevesebb kerülőúttal érsz el a célodhoz!

 

  1. Az elvárásaid a korábbi tapasztalataidon alapulnak

Így segítségükkel elkerülheted a múltbéli hibáid megismétlését. Minden fájdalmas vagy örömteli élmény új szabályokat és elvárásokat ébreszt benned. Ez mindenki számára teljesen személyes, ne foglalkozz vele, ha valaki más nem érti meg a Te elveidet! Valószínűleg Te sem érted meg övéit, mert az az ő utazása, ez pedig a Tied!

 

  1. Ez visz igazán előre

Ha nem adod alább a vágyaidat és az elvárásaidat, azok előbb-utóbb megvalósulnak. Ha tiszteletben tartod a saját elveidet és céljaidat, ezek újabb és újabb energiával fognak feltölteni, Te pedig egyre messzebb és messzebb merészkedsz majd. Bízol a belső indíttatásaidban és erősen állsz a talajon, szóval egy-egy rázósabb időszak után is csak leporolod magad és mész tovább! Minél magasabb elvárásokat tűzöl ki, annál nagyobb lesz a jutalom...

 

  1. Mindig a hozzád hasonló embereket vonzod be

Ha nincsenek elveid és úgy haladsz ’előre’, mint egy bekötött szemű vadállat, ne csodálkozz, ha az élet ugyanilyen embereket sodor feléd. Előrejuthatsz anyagilag valamennyire, de elégedett, vagy kiegyensúlyozott nem leszel. Az élet tényleg nagyon pontosan azt adja vissza, amit beleteszel. Figyeld meg! Itt nem lehet csalni, vagy bármit megjátszani. Hány embertől halljuk nap mint nap, hogy csak úgy lehet előrejutni, ha másokat kijátsszunk, eltaposunk, stb... gondoljuk végig, hogy kik mondják ezt? Ők hogyan viselkednek másokkal? Mik az elveik/elvárásaik..? Vannak...??

Én számos olyan magyar vállalkozóval vagyok kapcsolatban akik a szívük mélyéről elkötelezettek abban, amit csinálnak. Érdekes módon ők szintén rengeteg inspiráló emberrel találkoznak, akikkel csodálatosan tudnak együttműködni és egymást felemelni! Így együtt pedg sokkal messzebbre jutnak.

Hogy lehet ez, két párhuzamos valóság létezik?

Az igazság az, hogy annyi párhuzamos valóság létezik, ahány ember a Földön. Rajtad áll, hogy a Tied milyen lesz.

Szóval, soha ne add lejjebb!

 kep2.png

A bejegyzés trackback címe:

https://alegjobbakert.blog.hu/api/trackback/id/tr7614376913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása