A Legjobbakért

A Legjobbakért

Business, vagy Coaching?

2018. október 09. - Gilányi Attila

Fő a teljesítmény! Ez a gondolat hatja át a vezetői irodád felé tartó Business Coachot, esetleg még megspékelve egy hangzatos előírt növekedéssel, mondjuk 30%-kal. Ez a cél, ezt kell kihozni a folyamatból. Majd ott ültök ketten, egymás szemébe meredve, és kimondva, vagy kimondatlanul, de hamar kiderül, hogy a téma valójában a kiégésed, az életközepi válságod, az egészséges életmódod ködbe veszése, a rozoga lábakon álló házasságod, vagy a hanyatló szexuális életed. És ha így van, akkor garantált, hogy a 30% elérése délibáb.

Üzlet ide, vagy oda, de húsz év üzleti élet, és megannyi beszélgetés alatt felfedeztem három visszatérő mintát, amikor a Life Coaching eszköztárát látom helyénvalónak, éppen a tartós eredmény érdekében. Kemény, nehéz, de hasznos.

1. Jól megy az üzlet, de ennek ellenére, hiányzik belőled a lüktetés (vagy csak a halántéki van meg a magas vérnyomástól).

Ha a számokban mért teljesítmény a tervek szerint alakul, akkor növekedésre helyezett fókusz nem fogja emelni a boldogságodat és megelégedettséged szintjét, holott munka közben is emberek vagyunk és boldogok akarunk lenni, ami kifejezetten nem az elégedetlenkedésből fakad. Egy jó Business Coaching folyamat átrendezheti ugyan az erőforrásaidat úgy, hogy meglegyen a példában használt 30%, de az erre fordított energia az életed többi részéről kerül elvonásra.

Ha ehelyett az élet egyéb területeire koncentrálsz, és ott érsz el áttörést a coaching során, akkor az inspiráció, a kiegyensúlyozott élet, és a felszabadult kreativitás el fogja hozni neked az 50%-ot is, ahogy több ügyfelemnél bőven el is hozta.

2. Bármiért is, de utálod a munkádat, és a változásról, kilépésről ábrándozol.

Ha már csak a pénz az egyetlen dolog, amiért bejársz az irodába, akkor több pénz sem fog motiválni. A tartós boldogság alapja a fejlődés és mások segítése, különösképpen ide értve az ügyfeleidet. Ha nem azért vezeted a céget, az osztályodat, hogy annak eredményeképp az ügyfeleid mindezt megéljék, akkor az egész csak időpocsékolás mindenkinek. Az ügyfeleid érzik majd ezt meg először igazán, és a visszajelzésük nem lesz más, mint a forgalom csökkenése.

Ilyenkor nem azt kell kitalálni, hogy mitől nőhet a forgalom, hanem azt a tevékenységet kell megtalálni, amitől újraéled benned a szenvedély. És ez a Life Coach feladata.

3. Önmagaddal nem vagy kibékülve.

Lehet, hogy sikeres vagy a karrieredben, de utálsz a tükörbe nézni. Rejtegeted a kóros szokásaidat még magad elől is, mert gyűlölöd, hogy nem tudsz ellenük tenni. Elfog az agresszió, rendszeresen túlzabálod magad, legális, vagy illegális szerekkel lendülsz át a következő holtponton. Egy ideig mehet ez, de mire Te magad észreveszed, hogy lejtőn rohansz, addigra a kollégáid, üzletfeleid, már rég kibeszéltek a hátad mögött.
Ha nem tudod magad megfelelően szeretni, hogy várhatod el az ügyfeleidtől ugyanezt? Sehogy.

95311117-thoughtful-young-businessman-in-suit-thinking-hard-concerned-about-business-problem-solution-worried.jpg

A Business Coaching nem lesz gyógyír számodra, mert nagy valószínűséggel elő sem fog kerülni a problémád.

A gyémánt szebben csillog könnyek alatt, és ha bármelyik mondat kicsit is megérintett, vagy frusztrált Téged, akkor jobb ha kiadod azokat a könnyeket.
Az üzlet sokat elbír, életed viszont csak egy van.

Élj szenvedéllyel!

A bejegyzés trackback címe:

https://alegjobbakert.blog.hu/api/trackback/id/tr4114291075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása